Værd at vide om SiliconeSpray

SiliconeSpray bruges dels som smøremiddel, dels som fugtfortrænger. Silicone har den fordel at det er farveløs og heller ikke fedter, da det er et såkaldt tør-smøremiddel. Det betyder at det er renligt at bruge og ikke tiltrækker samler/fastholder snavs, støv e.l. på smørestedet/emnet.
Siliconen udgør kun en lille procentdel af selve væsken, hvoraf størstedelen typisk er kulbrinter i form af petroleum og forskellige typer benzin. Den væske som silikonen er blandet op i, har til opgave at påføre/fordele selve siliconen ensartet på den flade som behandles. Efter påføringen er det derfor væsentligt at væsken fordamper hurtigt, så siliconen ikke løber bort fra det sted, hvor den påføres. Hvis væsken ikke fordamper hurtigt vil overfladen være fugtig og fedtet og kan derved tiltrække uønsket snavs. En god siliconespray tørrer derfor hurtigt op efter påføringen, så selve silikonefilmen sidder tilbage som en usynlig hinde, der virker glat og er fugtafvisende og ikke fedtet.

Silicone benyttes med fordel til at beskytte gummi, kunststof, træ og metaldele mod fugt. Også i elektriske systemer, strømfordelere, tændkabler, hvor fugt påvirker funktionen negativt, anvendes produktetet i stor udstrækning. Som tørsmøremiddel benyttes det f.eks. til kunststofhænglser, glideskinner, skuffer, lynlåse o.l. Til smøring på steder, hvor der let samler sig snavs, støv anvendes det med fordel. At det også er fareveløs og lugtfri er også fordelagtig i mange situationer.

Silkone er uønsket i forbindelse med lakering. Derfor er det bandlyst i nærheden af lakererier. Før lakering affedtes de flader, der skal behandles derfor med specialrensemidler for at undgå fejl i lakeringen, der viser sig som små huller i lakeringen, hvis skaden er sket.


Læs om produkt..