Hydrofobsnavs…..eller på godt dansk, trafikfilm

Hvad er det for en størrelse og hvordan fjerner man det??
Udtrykket dækker over en god cocktail af snavs, som kan være uforbrændt olie, sod, vejsalt, silikoneolie og kationiske tensider. De to sidstnævnte er nok noget hvor man tænker, hvad er det og hvor kommer det fra. Det er bilvask på ”tanken” der er skurken. Det rammer bilen under sidste afskylning og er med til at afspænde vandfilmen, så bilen bliver tør. Bivirkningen er desværre at der aflejrer sig en sej hinde som i praksis virker som tåge når viskerbladene kører hen over ruden. Det kan endda få viskerbladene til at rubbe henover ruden og få dem til at larme. Årstiden bestemmer desuden om det, der yderligere indskrænker udsynet, er vejsalt eller insektrester.
99% af vi danskere er vant til at køre med den samme vinter-sprinklervæske året rundt. Det er bekvemt, der skal ikke tages stilling til hvad man hælder i sprinkleranlægget. Men det har den konsekvens, at man aldrig får det optimale udbytte….nemlig en ren forrude, der giver et godt udsyn. SONAX, den tyske bilpleje-specialist, har taget konsekvensen, og har i mange år udviklet produkter, der er tilpasset årstiden. Med disse produkter i sprinklerbeholderen, henholdsvis sommer og vinter, vil man opleve en markant forbedring af de rengørende egenskaber der fjerner trafikfilm.

I Sommer-halvåret bruger man produktet SONAX Sprinkler-koncentrat 1:100, som forblandes med rent postevand. 1:100 står for blandingsforholdet. I praksis fylder man 1-2 mål (som er en del af emballagen) produkt i og topper op med vand fra hanen. Dette produkt har suveræne rengøringsegenskaber, og fjerner uden problemer film og insektrester. Desuden er det super økonomisk. 1 liter færdigblanding koster ca kr 2,60.
Om vinteren har man brug for et produkt som er frostsikret og som er optimeret til at fjerne saltlaget der rammer ruden. Det hedder SONAX Antifrost Sprinklervæske og er, lige som sommerudgaven, et koncentrat der blandes med vand i beholderen. Blandingsforholdet er noget anderledes, fordi man netop skal sikre sig at blandingen ikke bliver til is i sprinkleranlægget; og for at det holder sig flydende på ruden indtil ruden er vasket ren.
Bagsiden af medaljen, eller to sider af samme sag! Når man nu ved hvordan man fjerner trafikfilm på ydersiden af ruderne, så husk lige at rengøre indersiderne også!! Det gøres med en rigtig glas-mikrofiber klud og en god Ruderens, f.eks. fra SONAX. På den måde står man ikke og kører rundt i en ”gang leverpostej”.
Tip! SONAX Rude Polish er et glas polermiddel, der skånsomt fjerner det rigtig hårdnakkede snavs. Det er en slags grundbehandling, som kan bruges på ”gammeldags” hårdt mineralglas hårdt mineral-glas og på de ny typer plast-baserede glas (polykarbonat). Kort sagt på alt glas: på biler, motorcykler, campingvogne og i hjemmet.Læs om produkt..