Hvilken type lakpleje produkt skal man vælge ?

SONAX giver dig valget mellen en række lakplejeprodukter:
De røde klassikere, de blå Xtremeprodukter og de sorte SONAX Premium Class - det eksklusive SONAX kan præsterer.
Såvel de røde klassikere som Xtremeprodukterne har deltaget i masser af tests, hvor de har placeret sig i toppen. Xtremeprodukterne koster ca. det dobbelte i forhold til de røde produkter. Til gengæld er der dobbelt så meget produkt i "Xtremerne" - så hvis man behandler lakken regelmæssigt er der fordel ved Xtreme produkterne. Premium Class er et eksklusivt produkt fremstillet af den ædleste naturvoks, som derfor også er kostbar. Carnauba Care er let at polere til højglans og behandlingen kan gentages igen og igen uden at voksen fedter. Dette produkt er derfor ideelt hvor vokspåføring opfriskes adskillige gange.

Fælles for de tre produktlinier er at de er lette at anvende til såvel nyere og ældre biler uanset laktype. Alle tre produkttyper er derfor velegnede til såvel almindelig som metalliclak.

Lakkens tilstand er afgørende for hvilket produkt man bør vælge. Til ny og ren lak er forsegling/beskyttelse med SONAX HardWax eller Xtreme HybridTechWax og Carnauba Care rette valg forudsat lakken ikke allerede er behandlet med et andet bilplejefabrikat, hvilket ofte er tilfældet på nye biler. Er det tilfældet bør man vælge SONAX Polish&Wax eller Xtreme DeepGlossPolish til førstegangs-behandlingen.


OBS ! Nye biler har næsten altid fået en eller anden form for lakbehandling i forbindelse med nyvognsklargøringen. Dette kan kollidere med efterfølgende behandling med et andet bilplejefabrikat med andre indholdsstoffer. Er man i tvivl anbefales det at førstegangsbehandle med DeepGlossPolish, der både renser og forsegler i en arbejdsgang.

Er lakken ikke helt ny og har fået hårfine ridser fra vask o.l. bør man behandle med den røde Polish&Wax eller den blå Xtreme DeepGlossPolish. Begge indeholder fint polermiddel, som renser og polerer lakkens overflade. Samtidig tilfører begge disse produkter voks, som forsegler langsigtet.

Er lakken ikke blevet behandlet i længere tid, anbefales det at forbehandle lakken med SONAX LakRens eller X-treme PowerCleaner.
Begge produkter renser effektivt uden på nogen måde at være hårde ved lakken - den døde falmede lakoverflade bliver ren og blank, urenheder fjernes og den oprindelige farvedybde og glans kommer frem igen.

Til udpræget mat lak anbefales forbehandling med SONAX LakRens og efterfølgende behandling med Xtreme Polish&Wax 3. Efter en sådan behandling fremtræder lakken igen ren og blank med flot farvedybde.

Hvis man plejer lakken regelmæssigt kan man med fordel skifte mellem Xtreme PowerCleaner og Xtreme HybridTechWax. som arbejder fint sammen da SONAX produkternes indholdsstoffer er nøje afstemt efter hinanden.


VIGTIGT!
Hvis man vælger at behandle med SONAX men hidtil har benyttet et andet fabrikat lakplejemiddel er det vigtigt at benytte en SONAX Polish&Wax eller Xtreme DeepGlossPolish til første behandlingstrin. Herved grundrenses lakken for for urenheder og gamle voksrester. Herved sikres optimal farvedybde, vedhæftning og glans. Uden en sådan grundrensning af lakken kan det være vanskeligt at opnå optimal finish og holdbarhed da forskellige indholdsstoffer forhindrer dette.