Cabriolet-kaleche: Rengøring og pleje!

GENERELT: Cabriolet-kalecher består overvejende af grovstruktureret materiale af kunststof eller tekstil. I forbindelse med alm. rengøring børstes tekstilkalechen ren for støv og snavs. Benyt en børste, der minder om en klædebørste, af god kvalitet. Det er let og effektivt. Anvend ikke klude der fnugger. Vask og efterbehandling af kalechen foretages efter behov. Hvor ofte afhænger i høj grad af de klimatiske forhold og hvor meget bilen benyttes og hvor tit den står under åben himmel.

VIGTIGT:
Nogle Cabrioletter anbefales ikke vasket i bilvaskeanlæg. Check derfor hvad der står instruktionsbogen.
Til rensning af kalechen er det vigtigt at anvende egnede materialer. Anvend ikke opvaskemiddel, eller andet husholdningsmiddel, til det sensible kunststof eller tekstil. Sådanne produkter affedter det sårbare materiale, gør det hårdt og mindsker kalechens folde-evnen . Også de store gummipakninger og imprægneringen kan tage skade. Til rengøringen er SONAX Kabine-&CabrioletKalecheRens velegnet på grund af sine milde egenskaber.

RENSNING AF KALECHEN:
Rensning af kalechen foretages helst i forbindelse med en efterfølgende komplet bilvask og bedst på en kølig dag, for sæben ikke må tørre ind.
1. Afskyl først med rigeligt vand til løstsiddende snavs og sand er borte.
2. Efter nogle få minutter når vandet ikke løber af mere, men kalechen stadig er fugtig, påføres SONAX KabineRens&CabrioletKalecheRens.
3. Lad produktet virke i 5 -10 minutter, gå så efter med svamp.
4. Pletter sprayes med mere KabineRens.
5. Lad det stå i blød 5-10 min, brug igen svamp og skyl så med rigeligt vand.
Gentag behandling til kalechen er ensartet ren og fri for pletter. 6. Til slut vaskes hele bilen, afskyl til alt snavs og sæbeskum er borte.
7. Aftør kalechen med fnugfri klud og bilen med vaskeskind.

IMPRÆGNERING AF KALECHEN:
Når kalechen er ren, behandles den, afhængig af materialetype på følgende måde:

A. TEKSTIL-KALECHER imprægneres mens stoffet stadig er lidt fugtig (ikke drivvåd) med SONAX CabrioletKaleche & TekstilImprægnering.
Påfør skummet ensartet med svampen - så væsken ikke løber. Lad det tørrer/gentag om nødvendigt. Hellere flere gange tyndt end en gang tykt. Imprægneringen udføres udendørs i tørt vejr og i skygge. Følg brugsanvisningen på produktets bagside nøje ! Undgå stænk på acryl/kunststofruder, lak m.v.

B. VINYL- OG KUNSTSTOF KALECHER forsegles med
SONAX NetShield eller Detailer.
Det giver tydelig farveopfriskning, lang beskyttelse mod snavs og er derfor lettere at holde ren.
Påfør tynd og ensartet med svamp og aftør med ren tør klud/microfiberklud så overskydende produkt fjernes.

BM!
Løbende renholdelse og vedligeholdelse som netop beskrevet, er vigtig for langsigtet beskyttelse og problemfri funktion af kalechen.
Imprægneringen tætner - ikke mindst de hårdt belastede folder og syninger, men frisker også farven op og beskytter mod snavs. Imprægnering af tekstil i kabinen på sæder og måtter gør stof mindre modtagelig for pletter og fugt. SONAX imprægneringsvæsken er farveløs og derfor egnet til alle farver tekstil.

Læs om Tekstil imprægnering - klik !
http://www.sonax.dk/default.asp?produkt=1381


Læs om produkt..