Kalkpletter på lak.glas.

Efter bilvask er det vigtigt at aftørre lakken med vaskeskind eller Microfiberklud - så alle vanddråber kommer bort. Gør man ikke det vil der afsættes kalkaflejringer, når dråberne tørre ind. Det ses som små hvide ringe/pletter på lak og glas. Det er specielt på dørkarme og under motor/bagagerumshjælm det forekommer. Og i huset - brusekabinen er et tydeligt eksempel. Hvis man ikke tørres grundigt af ses det tydeligt på crom , glas og fliser!
Almindeligt ledningsvand indeholder mere eller mindre kalk - afhængig af hvor man bor i landet. Man taler om at vandet er hårdt når kalkindholdet er højt og blødt når det er lavt.
Regnvand er blødt - det indeholder ikke kalk. Det er derfor perfekt til bilvask. En tordenbyge kan med fordel benyttes som ideel afskylning.
Er der kommet kalkpletter på bilen, kan de fjernes med forholdsvis enkle midler - men det kræver omhu og lidt arbejde. Efter afskylning med vand påføres SONAX IndustristøvVæk Art. 513605-510 / Alternativt en citron- eller eddikesyreopløsning (alm. husholdningsprodukt). Benyt f.eks tekstil eller køkkenrulle, der vædes med væsken. Læg det våde papir på de flader, hvor kalkpletterne er og lad det ligge 10-15 min. Behandl en mindre flade af gangen. Påfør vædet papir nogle gange og sørg for at det ikke tørrer.
Når kalkaflejringerne er opløste afskylles med rent vand/svamp. Gå videre til næste flade og så fremdeles. Afsluttende vaskes hele bilen grundigt med shampooblanding. Sæbevandet neutralisere evt. syrerester. Aftør grundigt med vaskeskind til alle vanddråber er borte.
Til slut anbefales det at de behandlede steder poleres med f. eks SONAX-Polish&Wax, eller X-treme PowerCleaner så de sidste rester af kalk kommer bort. Sluttelig forsegles med HardWax eller Xtreme HybridTechWax.
Som grundregel er velbeskyttet lak er ikke så sårbar over for kalkaflejringer som ubehandlet lak - men aftørring af restvand efter bilvask med ledningsvand er afgørende, hvis kalk ikke skal aflejres igen!

VIGTIGT!
• Foretag bilvask, kalkbehandling og lakpleje i skygge - bedst i lidt køligt vejr!
• Undgå udtørring af SONAX IndustriStøvVæk/eddike/citronsyre på lakken !
• Undgå påføring af SONAX IndustriStøvVæk/eddike/citronsyre på kunststof /misfarver !
• Benyt vaskeskind eller microfiberklud til aftørring af vanddråber efter hver bilvask!
Se vandets hårdhed i dit område: http://www.geus.dk/program-areas/water/denmark/data_and_maps/haardhedskort-dk.htmLæs relateret FAQ..

Læs om produkt..