Flyverust...

Bilens ydre, lak og ruder er udsat for mange påvirkninger. Urenheder fra trafik, industri og naturen som: sand, støv, insekter, fugleklatter, harpiks fra træer, ekskrementer fra bladlus, flyverust/industristøv o.s.v. Hver slags kræver en bestemt fremgangsmåde.

Flyverust ligger typisk på bilens vandrette flader: tag, motorhjælm, bagklap, for- og bagrude. Men også front og hæk kan være medtaget afh. af hvilken retning forureningen er kommet fra.
Flyverust kan bedst sammenlignes med bremsestøv fra bremserskiver/bremseklodser. Det er microfine jernpartikler, der først ses som små rustrøde, senere brun/sorte pletter. De er tydeligst på lyse farver. Lakoverfladen føles også ru når man stryger hånden hen over den.
Flyverust kan opstå i forbindelse med togtransport eller ved parkering i nærheden af jernbane og virksomheder, der oplagrer eller/og bearbejder jern/stål som skibsværft/maskinfabrik o.l. En typisk årsag er når der bearbejdes /sandblæses store stålemner udendørs - eller hvor udsugning fra indendørs produktion bringer stålpartikler ud i luften og de bæres bort med vinden og "lander" på bl.a. biler, både o.s.v. Efter nogen tid ruster jernstøvet og viser sig som små rustrøde/brune pletter.

Når situationen opstår er det vigtigt at reagerer hurtigt, så problemet ikke udvikler sig. Forureningsgraden er afgørende for hvor meget der skal gøres. I de fleste situationer kan SONAX XtremeFælgRens/PowerSpray, som er syrefri, klare situationen. Ved behandlingen er det vigtigt at bilen står i skygge - ikke i direkte sol, for så tørrer fælgrensen ind. Det kan give give pletter/skjolder på lakken. Bedste temperatur er 10-20 grader. Vær også opmærksom på at (motoren) motorhjælmen ikke må være varm!

Gå frem på følgende måde:
1. Afskyl bilens lak grundigt med rigeligt vand. Om muligt, gerne med højtryksrenser, så al løs snavs kommer væk.
2. Blæs vandet af med trykluft, eller aftør med vaskeskind så større dråber er borte.
3. Spray Xtreme FælgRens/PowerSpray på de flader, der har flyverust, tyndt og ensartet. Lad FælgRens virke i 3-5 min. Undlad at tørre rundt i det, brug hverken børste, klud eller svamp. På lyse farver er det tydeligt at rustpletterne opløses, skummet skifter farve og bliver mørkerødt når rusten opløses. 4. Afskyl nu grundigt med rigeligt vand og kontroller resultatet. Gentag om nødvendigt pkt. 2-4.
5. Når flyverusten er opløst vaskes bilen grundigt med Glansshampoo og aftørres med vaskeskind.
6. Poler til slut lakken så den igen er pæn, blank og forseglet

Du behøver følgende produkter:
1x SONAX Xtreme FælgRens eller PowerCleaner
Se produkt:
http://www.sonax.dk/default.asp?produkt=1405

1x SONAX Xtreme DeepGlossPolish eller dine andre foretrukne SONAX lakplejeprodukter
Se produkt:
http://www.sonax.dk/?produkt=1349
NB! Det er vigtigt ikke at benytte syreholdig FælgRens, som kan misfarve lak, allulister og visse typer kunststof.

Er bilens lak velplejet og får voks et par gange om året - er problemet lettere at afhjælpe end, hvis der er tale om ældre ubehandlet lak.

Bor man i et område, der er stærkt belastet ned nedfald/jernstøv er det en klar fordel at benytte garage og iøvrigt holde lakken velbeskyttet med voks året rundt og vaske bil oftere. Undlader man at fjerne flyverust vil der på sigt opstå ætsningsskader i lakken, som kan kræve omlakering.

Flyverust er mest iøjnefaldende om foråret når lyset bliver kraftigere, men skyldes også at urenheder fastholdes mere på kold og fugtig lak, typisk for vinterperioden, end på end på tør lak typisk for forår/sommer.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakt os pr. tlf. eller mail.Læs om produkt..