Insektrester...

Sommertid er også insekt-tid! Så snart temperaturen kommer over 12-15 grader er der insekter i luften og også på bilens lak. Allerede et par dage efter sidste bilvask står insektrester igen i "kø" på forruden og front - køler, spoiler, motorhjælm m.v.
Det er vigtigt at fjerne dem hurtigt, for de kan skade bilens lak og jo længere de sidder desto besværligere bliver det. Selv de bedste bilvaskeprogrammer fjerner dem ikke nødvendigvis sporløst.
Men sætter man insektresterne "i blød" nogle minutter f.eks. med Xtreme InsektFjerner og om nødvendigt hjælper til med en blød svamp, så sker der noget !
Det er vigtigt, at InsektFjerner ikke sprøjtes på solvarme ruder og lak - væsken må nemlig ikke tørre ind. Spray derfor ikke InsektFjerner på i bagende sol. Overfladen skal være kølig - derfor er det bedst morgen eller aften eller i det mindste i skygge, så virkningen er bedst mulig.

Er der optræk til en tordenbyge kan man score en sidegevinst: spray InsektFjerner på de snavsede karosseriflader og lad tordenbygen klare afskylningen.

Efter en ferietur kan det være nødvendigt at gøre noget ekstraordinært - men benyt aldrig grydesvamp eller noget der minder om det - det ridser lakken. Benyt i stedet ”Spray&Clay” Det er plastisk slibe-ler, som indeholder fint slibe/rensemiddel, der er meget effektivt til opgaven. Når de sidste insektrester er borte er polering med Xtreme DeepGlossPolish nødvendig, for at give lakken slutfinish og forsegling.
Husk at lakpleje, ikke mindst på de særligt udsatte lakflader, forebygger ætsningsskader og gør det lettere at holde lakken ren – såvel hvad angår insekter som anden snavs.
Det er derfor en god ide at pleje lakken, på de særligt udsatte steder oftere end de øvrige lakflader.

Insektrester, der ikke ikke fjernes hurtigt, kan give ætsningsskader i lakken, som kan være vanskelige at polere helt bort. Læs også om fugleklatter, som generelt er endnu mere skadelige for lakken på grund af fuglenes mavesyre.

SONAX-tip
Hold lakken velplejet med mindst en årlig polering. Afhængig af hvor længe der er mellem vaskene kan følgende være en regel men ingen garanti, da såvel insektart som solskinstimer/vejrforhold har afgørende indflydelse på hvor fast de sidder.

Friske insektrester (0-1 uge) Vask med GlansShampoo i lunkent vand og svamp vil som regel være tilstrækkeligt.
Indtørrede insektrester (1-2 uger) Opblødning med InsektFjerner og efterfølgende vask med GlansShampoo i lunkent vand og svamp.
Gamle insektrester (over 3 uger) Opblødning med InsektFjerner og efterfølgende vask med GlansShampoo i lunkent vand og svamp. Gentag om nødvendigt. Er der stadig insektrester benyttes ”Spray&Clay” til lakken er ren. Efterfølgende poleres med Xtreme DeepGlossPolish.
I værste fald skal der mere til i form af professionel lakbehandling.
OBS!
• Ved høje temperaturer skal der handles hurtigt!
• Fugleklatter og nedfald fra træer som harpiksklatter, bladlus m.v. fjernes omgående.Læs relateret FAQ..

Læs om produkt..