Harpiks på lakken...

Sommervarme frister til at parkere i skygge f.eks. under træer. Men under visse løv- og nåletræer som lind-, ahorn, birk og visse frugttræer - kan bilen blive fedtet ind med fine små dråber. Det er nedfald fra træerne og kan skyldes bladlus, hvis ekskrementer lægger sig som et fedtet lag eller dråber på bilens lak.
Problemet er mest udtalt fra omkring SanktHans og bliver så ved så længe vejret er lunt og godt.

Har uheldet været ude er det klogt at reagere omgående.

Der forekommer to former for "klister" (A) Harpiks og (B) "sirup" fra bladlus.

Situation A : Harpisk forekommer specielt under nåletræer. Ved høje temperaturer bliver harpiksen tyndtflydende, træet kommer til at "svede". Det resulterer i at fine små dråber eller større klatter falder ned. Tørrer de ind på bilens lak bliver de efter nogle tid hårde som glas.

Situation B er klister på sukkerbasis, som stammer fra bladlus.
Prøv med en våd klud - kan den opløse fedteriet er en hurtig vask løsningen. Hjælper det ikke er der tale om harpiks (A) Er Harpiksdråberne tørret ind - efter f.eks. en lang ferietur kan det være nødvendigt at rense lakken med harpiksfjerner og behandle lakken med Xtreme PowerCleaner eller SONAX LakRens og forsegle lakken efterfølgende.

Ved mere omfattende harpiks tilsmudsning er det en professionel opgave, som kræve rensning med specialprodukter og efterfølgende polering og forsegling.

Alle former for snavs hæfter ikke så kraftigt på velplejet lak som på ikke velplejet lak - det er i sig selv en god grund til at behandle lakken et par gange om året.


Læs om produkt..