Pletter fjernes sådan...

Læs dette før du går igang !

OM PLETTER !
I de fleste tilfælde er det uden problemer at fjerne pletter - men der er et par faldgruber man ikke skal overse.

OM TEKSTIL
På tætvævet robust stof, i en ikke sart farve, vil pletter i almindelighed være lette at fjerne.
På åbent (løstvævet) tekstil i sarte (lyse) farver - er der risiko for skjolder - og skader på vævningen. Fibertrådene kan let forskyde sig, hvis man gnider hårdt på pletten med klud eller svamp og det kan efterlade iøjnefaldende skade som errindrer om uheldet !

DET ER HER OG NU !
Det er afgørende at pletten ikke tørrer ind. Gør derfor noget her og nu - ellers er det vanskeligere at nå et godt resultat.

FØRSTE - HJÆLP
Selv hvor man ikke har andet ved hånden kan man alligevel gøre noget, der har en virkelig god effekt. For at pletten ikke tørrer kan lidt spyt gøre underværker. Spyt indeholder enzymer, som spalter æggehvide, fedt, sukker m.v. som derfor begynder at nedbryde pletten.

ENDNU BEDRE
SONAX Tekstil- & Alcantara Rens er et universalrensemiddel, som klarer de mest almindelige pletter. Dette produkt klarer derfor situationen i langt de fleste tilfælder. Er dette ikke er tilfældet er der anført en række særlige tips for specielle pletter lægere nede i dette afsnit.

Er der tale om særlig store pletter / - spild o.l . på lys sart polstring i en nyere bil, eller er du fra starten usikker på fremgangsmåden / resultatet - så overlad opgaven til professionelle - et renseri eller bilplejecenter. Men det er vigtigt at der gøres noget hurtigt!
Har du besluttet dig til selv at klare det så følg anvisningerne under beskrivelsen i de efterfølgende afsnit.

Sidst men ikke mindst:
Langt de fleste polstertekstiler er farveægte - men der kan være undtagelser. Undlad derfor ikke at afprøve rensemidlet på et ikke iøjnefaldende sted - bagsiden af sæde eller lignende, før rensning på synlige flader foretages.


Læs om produkt..