Sådan behandler du ny lak !

Super let påføring og polering, en times målrettet indsats, det er det hele.
En ny bils lak er under normale forhold helt afhærdet 8 dage efter den ruller ud af fabrikken. Derefter er det en fordel hurtigt at forsegle lakken, så den beskyttes mod miljøpåvirkninger.

Det er vigtigt at lakken er fri for sand, snavs, voksrester m.v. Lakbehandling foretages i skygge og bedst/lettest ved 18-20°C.

Hvis lakken efter vask fremstår uden ridser er behandling med Xtreme Hybrid Tech Wax eller SONAX HardWax optimal som førstegangs-behandling. Disse produkter indholder voks, der forsegler og beskytter lakoverfladen.

Har lakken små fine ridser, eller hvis den er behandlet med et andet fabrikat lakplejeprodukt anbefales det at behandle med Xtreme Hybrid DeepGlossPolish eller SONAX Polish&Wax første gang.
Disse produkter indholder polermiddel og voks, der renser, polerer, fjerner småridser og forsegler i een arbejdsgang.

Lakforseglingens holdbarhed kan man let holde øje med - den er effektiv så længe regn danner små fine vandperler, der blæser af når man kører.
Når vandperlerne bliver størrer for tilsidst at flyde ud i en stor våd flade på lakken er forseglingens virkning borte. Så er det tid til igen at forsegle med Xtreme Hybrid Tech Wax eller SONAX HardWax.

Snavs, vejsalt, vind og vejr - ikke mindst solens ultraviolette stråler, falmer og nedbryder lakoverfladen. Derfor er det vigtigt at lakpleje ikke kun foretages som en engangs- foreteelse men derimod efter behov - d.v.s. når vandperlerne bliver store eller flyder helt ud.

Hvis man vil vedligeholde lakken er to årlige behandlinger tilstrækkeligt under normale forhold. Skift mellem Xtreme DeepGlossPolish og forsegling med Hybrid Tech Wax forår og efterår.
Står bilen ikke i garage kræver det lidt ekstra indsats.

NB ! God lakpleje begynder altid med en grundig vask, manuel- eller i autovaskeanlæg så lakken er helt ren - herefter behandles udvendig ulakeret kunststof med Xtreme KunststofGel for at undgå hvide afsætninger fra DeepGlossPolish/Polish&Wax behandlingen. Det betaler sig at læse brugsanvisningen på bagsiden af emballagen og følge den - så kommer man lettest til målet: Perfekt, velplejet lak.

 

læs mere om produktet