Vinterklar – sådan!

Efter såvel december som januar med ny varmerekord er der ny tegn på vi skal have nogle dage med vintertemperaturer. I det følgende har vi samlet noget af det, man med fordel selv kan gøre for at være velforberedt på frost og sne.

Start med kabine og bagagerum, fjern det unødvendige, støvsug sæder og tæppebelægning, bank bundmåtterne og tør dem, hvis de er fugtige.
Kabine og bagagerum udsættes for næsten permanent fugt i vinterperioden. Omhyggelig tørring og udluftning er derfor vigtig, når vejret er til det.

Check reservehjul / lappegrej og sikkerhedsudstyr, så det er på plads og klar til brug. Glem ikke at efterse værktøj, donkraft og advarselstrekant. Slæbetov, en god lygte og et par handsker kan også være til megen nytte når situationen opstår.

Gi´ bilen en grundig vask og aftørring med vaskeskind eller microfiberklud. Det er en glimrende anledning til samtidig at gå det udvendige efter i sømmene, så man bliver man opmærksom på stenslag og småskrammer, der med fordel kan udbedres, inden vejsaltningen for alvor sætter gang i rust og tæring.

Gi´ lakken det glatte lag…
En grundig efterårsbehandling er et godt bidrag til at holde lakken pæn og velbeskyttet mod miljøpåvirkninger.
Længere nede på side 1 kan du finde det behandlingsforslag, der passer bedst til lakkens alder og behandlingstilstand.

Udsyn & sprinklervæske
Det er nu der skal skiftes til vintersprinklervæske, dyserne skal være ordentlig indstillet og viskerbladene i topform. Efterlader de vandstriber på ruden bør de skiftes.
Optimalt udsyn er helt afgørende for trafiksikkerheden - ikke mindst i vinterperioden.
På side 1 i venstre kolonne kan du læse om, hvordan SONAX gennemtester og udvikler sprinklervæske, så det ikke fedter men giver helt rene ruder ved lavest mulig væskeforbrug.

Og så det specielle vintergrej:
IsFjerner og en lille blød kost: til at fjerne evt. sne på ruderne inden der sprayes med IsFjerner.
Dugklud: til aftørring og forebyggelse af dug på ruderne indvendigt.
LåsePleje: til forebyggelse af rust og tilfrysning af dørlåsene.
GummiPleje Stift: til behandling af dørgummipakninger – så de ikke fryser fast.
Det er en god ide at have disse produkter med i bilen - ikke i garagen, for så har man dem ved hånden, når der er brug for dem.

Den tekniske side af sagen går vi af gode grunde uden om – men skift til vinterdæk er helt sikkert en god ide, inden vintervejret for alvor sætter ind.

Og så ønsker vi fra SONAX:
Rigtig god vinterforberedelse!