Gammel kærlighed...

Vi har en gammel 1960 VW 1200, der som tak for god og tro tjeneste er blevet en del af familien. I mange år var den bil nr. 2 og dækkede den nære transport, nu nyder den sit velfortjente otium. Om sommeren bliver den trukket frem ved særlige lejligheder - som netop nu, hvor den også snart skal til syn og det fører jo gerne et og andet med sig.
Det hele begynder gerne med en grundig vask og rengøring, før den tekniske side af sagen bliver bragt i orden, så den forhåbentlig kan få forlænget "kørekortet" i endnu en 8 års periode. Første fase: rengøringen blev klaret her sidste week-end og efterfulgt af en polering, hvor den nye Premium LackCleaner og CarnaubaCare stod for tur. Nu er der grænser for hvad man kan se på disse fotos men i betragtning af at lakken er godt 20 år gammel (oplakeret i 88) er resultatet særdeles godt, tag og fronthjælm skinner som nylakeret, selv gamle vaskeridser forsvinder efter grundig polering med LackCleaneren. Ved den efterfølgende forsegling med CarnaubaCare (voksen) kunne vi konstaterer at forbruget af voks til en forsegling er særdeles beskeden, fordi carnaubavoksen kan og helst skal påføres så tyndt som muligt. At 200 ml. rækker til en 8-10 behandlinger er der næppe tvivl om. Også oppoleringen af carnaubaen til højglans er utrolig let, helt uden striber og fedteri.
I de kommende uger skal der gåes lidt mere i dybden: dynamo, lys og bremser, det er ikke umiddelbart synligt som denne week-ends arbejde, men en af forudsætningerne for at den gamle "boble" kan rulle stilfærdigt og sikkert i det østjyske i sommertiden indtil næste syn.
AX 73. 622 har tilbagelagt 173.000 km og har som sagt 48 år på bagen. Der er planlagt forskellige tiltag inden den runder 50. Der er et par skærme, der snart skal skiftes og et mere omfattende motor eftersyn er også på programmet. Men ellers kører, kører og kører den - dog kun når vejret er til det og mange km bliver det heller ikke til men derimod en masse nostalgi.
F.

 

læs mere om produktet