Slut med kiks og sandkasse
- Gør bilen ren efter sommerferien

Sommerens køreture sætter sit præg på bilen

Sommerferie. Hyggelige ture til stranden, til storbyen og alle mulige andre steder. Det er skønt at bruge kvalitetstid med familien, og det er vigtigt at nyde den luksus det er at kunne opleve verden gennem bilruden. Der er ingen grund til at skrue ned for hyggen - bilen kan sagtens holde til lidt familiehygge, hvis du bare giver den lidt kærlighed når ferien lakker mod enden.

Få styr på sæder, ruder og kunststof

En god rengøring starter med oprydning

Du havde sikkert allerede regnet det ud, men første skridt er at få ryddet ud i slikpapir, kvitteringer og brugte sokker. Få fjernet alting fra bilen - og fjern måtterne også. Snavs og støv samler fugt, og du vil gerne undgå at støvet hvirvler op i løbet af rengøringen.

Find støvsugeren frem og giv kabinen hele turen. Start gerne oppefra med sæderyggene og arbejd dig ned, så du slutter i bunden af bilen. Hvis du har et møbel-mundstykke til din støvsuger, kan du med fordel bruge det.
OBS: Har du lædersæder, skal du passe på med at ridse sæderne med skarpe kanter fra støvsugeren. Montér eventuelt en blød børste på mundstykket, så du er mere blid ved læderet.

Til sidst kan du give måtterne en tur. Hvis du er heldig, kan du nøjes med at banke og støvsuge dem - alternativt kan du med SONAX Xtreme Interiør Shampoo og SONAX Tekstil & Læder Børste få has på mere genstridige pletter.

Væk med pletter og skjolder

Der kan hurtigt komme lidt plamager på sæderne efter en længere køretur med hele familien. Med SONAX Xtreme Interior Shampoo kan du hurtigt komme dem til livs:

 • Spray SONAX Xtreme Interior Shampoo på den berørte flade
 • Lad sidde et øjeblik
 • Bearbejd med ren og tør mikrofiberklud eller SONAX Tekstil- & Læderbørste for at løsne snavset
 • Gnub snavset af med en ren og fugtig mikrofiberklud.

Støvfrit instrumentbræt med SONAX Cockpitpleje

Der kan hurtigt ophobe sig støv og snavs på instrumentbrættet, midterkonsollen og faktisk alle andre områder af kunststof. Det er et materiale, som let får en statisk elektrisk ladning og dermed tiltrækker støv fra hele kabinen, og efter mange timer med hele familien i bilen går det stærkt med at samle støv.

Med SONAX Cockpitpleje og en ren, tør mikrofiberklud får du hurtigt styr på støvet.

Fordelene ved SONAX Cockpitpleje er til at få øje på:

 • Rengører kunststof-overflader for støv
 • Danner en antistatisk overflade, som holder overfladen fri for støv i længere tid
 • Giver en behagelig mat effekt, som reducerer refleksioner fra sollys m.v.
 • Beskytter mod udtørring og misfarvning af kunststofdele
 • Kan også bruges på (lakerede) træelementer i kabinen

Den er også nem at bruge:

 • Spray SONAX Cockpitpleje på en ren og tør mikrofiberklud
 • Aftør overfladen indtil den er ensartet, mættet og rengjort.
 • OBS: Må ikke påføres rat eller pedaler, da de bliver glatte!
lightbulb

Fjern bakterier og svampesporer fra aircondition-anlægget

Er bilens aircondition-anlæg begyndt at lugte af sure sokker, når du starter bilen?
Det er et tegn på at skadelige bakterier og skimmel er begyndt at dannes i aircondition-anlægget. Et ikke-vedligeholdt aircondition-anlæg kan fremkalde allergi og ubehag som hovedpine og vejrtrækningsproblemer.

SONAX Aircon Rens fjerner ved brug af probiotiske (venligtsindede) bakterier de skadelige bakterier og svampesporer fra anlægget og efterlader en beskyttende hinde, som holder anlægget rent i op til seks måneder.

Du finder SONAX Aircon Rens på alle førende tankstationer samt i Bilka, Bauhaus og Davidsen - og naturligvis en række webshops.

Klarsyn og overblik med SONAX Xtreme GlasKlar

Med familien monteret i bilen er det uundgåeligt at der lander fedtfingre og andet snavs på ruderne. Især sideruderne kan blive hårdt ramt af nysgerrige, pegende fingre og næser (!) - men du vil blive overrasket over hvor fedtet og snavset, forruden bliver i løbet af et stykke tid. Det skyldes trafikfilm, støv og andre helt naturlige partikler, som ender på indersiden af bilens forrude.

SONAX Xtreme GlasKlar er klar til brug direkte fra flasken, og det er bare at spraye det på ruderne - én ad gangen - og herefter bearbejde med en ren, tør mikrofiberklud. Takket være en effektiv og skånsom formel efterlader GlasKlar ingen striber eller andre trælse effekter på ruderne.

Den bedste teknik til at få rene ruder er at spraye SONAX Xtreme GlasKlar på ruden og herefter bruge den rene, tørre mikrofiberklud til at fordele væsken systematisk på ruden.

Start med at bevæge kluden i vandrette linjer oppefra og ned. Når du har nået hele vejen op, bevæger du kluden lodret. På den måde sikrer du at væsken er fordelt og at eventuelle "huller" er dækket. Især på forruden vil du opdage at det giver et ekstra godt resultat.

En grundig vask giver både køreglæde og mindre vedligehold

Hvis du har været flittig i sommerferien har bilen sikkert både været i storbyen, på motorvejen, i skoven og på stranden - og måske endda endnu flere steder. På hver deres måde tilfører de snavs og skidt til bilens lak, og efter hundredevis af kilometer trænger bilen til lidt kærlighed for at stå frisk og flot.

Det er ikke kun af hensyn til din æstetiske sans, at bilen skal have en grundig vask fra tid til anden. Ved at holde bilen ren for snavs og støv reducerer du risikoen for ekstra slid på både lakken og bevægelige dele. På sigt kan det give store besparelser at have kvalitetstid med din firehjulede makker.

Rene fælge uden bremsestøv med SONAX Xtreme Fælg Rens Plus

Især motorvejskørsel giver hård belastning på bilens dæk og bremser. Opbremsninger fra højere hastigheder betyder at bremseklodserne bliver slidt - og det betyder også at der lander mere bremsestøv på bilens fælge. Det sorte støv kan sætte sig noget så grusomt fast på de pæne alufælge, så det er en fordel at få dem vasket rene hurtigst muligt.

SONAX Xtreme Fælg Rens Plus har vundet test i de mest anerkendte bilmagasiner verden over for sin evne til at løse selv det mest genstridige bremsestøv og snavs, og det vel at mærke uden at skade lak eller andre dele af dæk og fælg.

Sådan bruger du SONAX Xtreme Fælg Rens Plus

 • Ryst flasken inden brug
 • Drej sprøjtedysen til åben indstilling
 • Påfør fælgene med SONAX Xtreme Fælg Rens Plus jævnt fra kort afstand
 • Lad produktet arbejde i 2-4 minutter
 • Produktet skifter farve til en mørk rød, når det opløser skidt og snavs
 • Brug eventuelt en kvalitets fælgbørste eller mikrofiberklud til at løsne genstridigt snavs
 • Skyl SONAX Xtreme Fælg Rens Plus af med en kraftig vandstråle eller højtryksrenser til fælgene er helt rene

Fjern de døde insekter med InsectStar

Den effektive insektdræber fjerner selv genstridige og indtørrede insektrester fra glas, maling, krom og plast hurtigt og blidt uden at angribe overfladerne. Resterne fjernes enkelt og grundigt. Ideel til brug inden hver bilvask.

 • Ryst flasken inden brug
 • Spray SONAX InsectStar direkte på de overflader som skal behandles
 • Lad virke i cirka 1-2 minutter - VIGTIGT: Må ikke tørre ind!
 • Brug SONAX Tjære- og Insektsvamp til at løsne de genstridige insektrester
 • Skyl af med rent vand

Vask bilen - i vaskehallen eller hjemme

Der er mange holdninger til, om bilen skal vaskes i en vaskehal eller hjemme i indkørslen. Det blander vi os ikke i - men hvis du gerne vil vaske din bil ved håndkraft, er det vigtigt at huske den rigtige proces for at undgå ridser i lakken:

 • Skyl bilen grundigt ren for løstsiddende snavs og støv med rent vand - oppefra og ned.
 • Giv bilen en forvask - gerne med en snavsløsende skumshampoo, eks. SONAX Xtreme Rich Foam Shampoo
 • Skyl forvasken af bilen med højttryksrenser
 • Vask bilen med blød svamp eller børste, eventuelt efter to-spands-princippet. Brug eventuelt SONAX Glans Shampoo.
 • Skyl bilen grundigt ren med rent vand.
 • Tør bilen af med mikrofiber-håndklæde for at undgå kalkpletter på lakken. Brug eventuelt SONAX Xtreme Super Dry Towel.
lightbulb

TIP: Ren bil i længere tid - SONAX Ceramic Spray Coating

Med den nye SONAX Ceramic Spray Coating kan du hurtigt og elegant give bilen en beskyttende lakforsegling, som holder i op til seks uger. Coatingen gør det svært for snavs at sætte sig på lakken og tilfører samtidig ekstra glans til bilen.

Her kan du købe SONAX-produkter til din sommervask

Fysiske butikker

Bilka Hypermarked

Bauhaus

Davidsen Tømmerforretning

Størstedelen af tankstationer i Danmark

Webshops

Landberg.dk

Astina.dk

Xpertcleaning.dk